La sensibilització és la primera etapa d’aprenentatge musical. Mitjançant la sensorialitat, incidim en les capacitats que afavoreixen el desenvolupament integral dels infants i l’assimilació natural dels continguts del llenguatge musical.
Al voltant dels 6 anys els nens i nenes poden cursar el preinstrument, un curs introductori per escollir l’instrument que més il·lusió els fa.
També oferim la possibilitat de cursar violí segons el Mètode Suzuki amb professorat especialitzat en aquesta metodologia.
Des del curs 2021-2022 a l’escola Fusió introduïm la metodologia Suzuki per a violoncel.
Nivell elemental
De 8 a 12 anys
Es divideix en 4 nivells on l’objectiu és assolir una base musical que permeti a l’alumne adquirir una capacitat expressiva a través de l’instrument o la pròpia veu.
El llenguatge musical és l’assignatura troncal d’aquesta etapa per desenvolupar la lectoescriptura.
Els alumnes d’aquesta etapa formen part de grups instrumentals per reforçar la motivació com l’orquestra infantil o la banda infantil i també grups de cambra o combos.
El Cant coral es desenvolupa per projectes (Nadales al carrer, Caramelles…) dins la sessió de llenguatge musical
Nivell mitjà
A partir de 13 anys
Es divideix en tres etapes de dos cursos cadascuna, dirigides per l’acció tutorial i el nivell d’aprofundiment que els alumnes escullen segons els seus interessos.
És obligatori que els alumnes que cursen instrument orquestrable participin dels conjunts instrumentals.
És obligatori que els alumnes de piano i guitarra participin en el Cor Jove, Grups de Cambra o Combos.
Es contempla la possibilitat de fer proves d’accés al Conservatori.
Classes per a fer la prova d’accés al grau superior de violoncel
Preparació orquestral per accedir a les joves orquestres del país
Curs de Producció Musical
El departament de música de l’Escola Fusió ofereix un curs de Producció Musical orientat a aquelles persones que vulguin aprendre música amb ordinador i iniciar-se amb les eines i les tècniques de producció.
Impartit pel músic i compositor especialitzat en mitjans audiovisuals Jordi Dalmau, durant el curs els alumnes aprendran els diversos sistemes per crear música amb un ordinador mitjançant un DAW (Digital Audio Workstation).
Al Curs de Producció Musical, que es farà cada dilluns de les 17.30 a les 18.30 h, s’exposaran els diferents tipus de DAWs, perquè els estudiants adquireixin els coneixements suficients per a gravar música i fer les seves creacions musicals. A més, s’explicaran els diferents tipus de connexions a altres dispositius per poder tenir un ‘homestudio’ a casa.
En el curs, que es divideix entre jornades teòriques i pràctiques, s’explicaran les eines més importants en la postproducció musical com compressors, equalitzadors, limitadors, reverberacions, entre altres, alhora que s’exposarà com elaborar i afrontar una mescla, com són els enviaments a auxiliars, els buses, les panoramitzacions i masterització.
Adreçat a majors de 14 anys, per participar en el curs cada alumne necessitarà un ordinador portàtil i es treballarà amb projectes individuals de cada alumne, seguint pas a pas tots els processos d’un projecte musical des dels seus inicis final al final. El curs tindrà una duració de 6 mesos i s’imparteix en grups reduïts i no requereix una formació prèvia.
Més sobre el professor Jordi Dalmau
Jordi Dalmau (1969) és un músic i compositor especialitzat en mitjans audiovisuals. Va estudiar piano, solfeig i harmonia al Conservatori Municipal de Barcelona i a l’Aula de Música Moderna del Liceu. Dalmau compta amb estudis de composició, arranjaments i orquestració amb Lluís Vergés. En el camp professional, el professor de Producció Musical de l’Escola Fusió, ha compost la banda sonora de diferents llargmetratges, així com documentals, sintonies de TV, i publicitat, per a reconegudes agències de publicitat. A banda, Dalmau ha estat nominat als Premis Gaudí del cinema.
Adults
ROCK CHOIR (coral repertori de rock)
LA MÚSICA DES DE DINS (xerrades divulgatives )
INSTRUMENT (classes individuals, mai és tard per aprendre a tocar un instrument)
Oferta educativa musical
Sensibilització (rítmica J. Dalcroze) i preinstrument
Llenguatge musical
Teatre musical
Harmonia clàssica i moderna
Cant modern i clàssic
Cors infantils, juvenils i adults
Piano modern i clàssic
Corda polsada: Guitarra clàssica, guitarra flamenca, baix elèctric, guitarra elèctrica i ukelele
Corda fregada: violí, viola, violoncel, contrabaix i violí Suzuki
Vent fusta: flauta travessera, clarinet, saxo i fagot
Vent metall: trompeta, trompa, trombó de vares, bombardí i tuba
Bateria i caixó flamenc
Educació especial per a persones amb discapacitat
Agrupacions – Ensembles clarinets – Orquestra de corda (infantil i juvenil), Banda infantil – Ensembles metall – Banda moderna – Quartet corda – Orquestra simfònica – Orquestra moderna – Combos – Quartet saxos – Big–Band – Conjunt guitarres – Conjunt pianos – Conjunt violins Suzuki i Música de cambra.
Joves i Adults
Orquestra Fusió Sant Cugat
L’objectiu principal de l’Orquestra Fusió Sant Cugatés donar una millor i més àmplia formació musical als alumnes de nivell mitjà de l’Escola Fusió i, alhora, oferir l’oportunitat a altres alumnes d’escoles i conservatoris de l’entorn perquè s’integrin al conjunt. La formació compta amb 60 estudiants de nivell mig de corda, vent fusta, vent metall, percussió i caixó flamenc. El seu treball se centra a perfeccionar les diferents formes i estils de la música dels tres últims segles, tot interpretant obres que van des del Barroc fins a la música contemporània, bandes sonores, etc. Alhora s’interpreta música Jazz, Big-Band i Marxin Band des de Mancini a Queen, passant per música de Banda, POP i Jazz Fusió. Xavier Pagès, Enric Mestre, Carles Rambla, Núria Balcells, Nadia Lozano i Gemma Navarra formen l’equip docent de l’Orquestra.
L’Orquestra ha actuat al Palau de la Música Catalana, Paranimf de la UAB, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, així com a diverses poblacions i escenaris de Catalunya, i també arreu d’Espanya i del món fent intercanvis musicals: Holanda, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Cuba… Col·labora sovint en projectes artístics promoguts per entitats de Sant Cugat i de Barcelona, Premis butaca de Catalunya, Gala de l’Esport a Sant Cugat, Sant Jordi, Festa Major, Dia Internacional de la Música, Dia dels Museus, Cavalcada de Reis, Ball de Gitanes, Ateneu, Òmnium Cultural, Òpera de Cambra Sant Cugat, Ribermúsica, Camerata Sant Cugat, El Siglo, Càritas, Amics de la Neurologia de Sant Cugat, Rotary, Aula d’Extensió Universitària, Amics del Parkinson, Educació sense fronteres, Jocs Florals…
Foto Lali Puig – puig.lali@gmail.com
El lema de l’orquestra : la música forma part de la cultura dels pobles i acostar-la als joves es una aposta de futur.